19:16 სასარგებლო ინფორმაცია კარტოფილის შესახებ | |
ყველაზე კარგია თუ კარტოფილს კანგაუცლელად მოხარშავთ. ასეთ შემთხვევაში პროდუქტი ვიტამინებისა და მინერალური ნივთიერებების მაქსიმალურ რაოდენობას შეინარჩუნებს. ხარშვისას კარტოფილი რომ არ გამუქდეს, 1 ლიტრ წყალზე 1 სუფრის კოვზი ძმარი დაუმატეთ. კარტოფილის ალუმინის ან სპილენძის ქვაბში მოხარშვა სასურველი არ არის, რადგან ბევრ სასარგებლო თვისებას კარგავს. კანიანად მოხარშულ კარტოფილს უკეთესად გაფრცქვნით, თუ მოხარშვისთანავე ცივ წყალს დაასხამთ. მოყინულ კარტოფილს უსიამოვნო სუნი გუავა, თუ ცოტა ხანს ცივ წყალს დაასხამთ, შემდეგ კი მდუღარე მარილწყალში ჩაყრით და 1 კოვზ ძმარს დაუმატებთ. გათლილ, უმ კარტოფილს ცივ წყალში დიდხანს ნუ გააჩერებთ: 1 საათის შემდეგ ის C ვიტამინის 13% და B ვიტამინის 5% დაკარგავს. | |
|
Всего комментариев: 0 | |