16:15 ჭარხლის სიკეთის შესახებ | |
ჭარხალი უმიც და მოხარშულიც გემრიელია, ამასთან _ მკურნალიც. საკვებად გამოდგება მისი, როგორც ბოლქვი, ისე ღეროები და ფოთლები. ჭარხალი სასარგებლო ნივთიერებების წყაროა _ შეიცავს ასკორბინის მჟავას, B ჯგუფის ვიტამინებს, კაროტინს, ნატრიუმის მარილს, კალიუმს, რკინას, მაგნიუმს, ბეტანინსა და ბეტაინს, რომელიც აუმჯობესებს ცხიმის ცვლას და ღვიძლის მუშაობას, ამაგრებს კაპილარებს და სისხლძარღვების კედლებს. აქვეითებს სისხლში ქოლესტერინს. ბოლო ხანებში მეცნიერებმა ჭარხალში აღმოაჩინეს U ვიტამინი, რომელსაც მხოლოდ კომბოსტო შეიცავს. ეს ვიტამინი ხელს უწყობს კუჭისა და თორმეტგოჯა წყლულის შეხორცებას, აქვს ანტიალერგიული თვისება. ასევე გაეცანით: საოფისე ჩაცმულობის მოდური სტილი (47ფოტო) 8 ნახატი იმისა თუ, როგორ გამოიყურება ცხოვრება 30 წლის შემდეგ! | |
|
Всего комментариев: 0 | |